Bucuresti
Str.Louis Blanc nr.28
Program: 8:30 – 20:30
0741 821 821

Tulcea
Str. Frasinului nr.2
Program: 8:30 – 20:30
0746 071 303

Tulcea Edent Kids
Str. Babadag Nr. 121
Program: 08:30 – 20:30
0747 938 938

In primul rand trebuie sa stii ca trebuie sa faci in genere acelasi lucru... adica periezi dintii pana cand acestia sunt perfect curati.

Acum incepe diferenta: daca fara aparat ortodontic, dintii beneficiau de avantajul natural de a se afla in preajma limbii si a obrajilor care ajutau la autocuratire, de acum inainte va trebui sa faci tu mai mult. Adica sa insisti in zonele ascunse de bracket, respectiv intre dinti, sub arc si in jurul bracketilor.

Trebuie sa stii ca marea majoritate a pacientilor sunt constiinciosi si reusesc sa perieze foarte bine cu o simpla periuta manuala dar daca simti ca nu reusesti sau medicul iti confirma ca dintii au zone unde placa bacteriana persista, atunci trebuie neaparat sa recurgi la metode adjuvante precum periuta interdentara sau dusul bucal.

 

Periaj

Cum se face periajul corect? Periuta trebuie tinuta cu perii spre bracketi in 45 de grade de sus in jos, se executa miscari circulare iar apoi se schimba orientarea perilor de jos in sus si se executa aceleasi miscari circulatorii. schimbam pe alt grup de dinti si o luam de la capat. Cand ai terminat, priveste ceasul. Au trecut 5 minute? Daca nu, inseamna ca te-ai grabit si mai ai de lucru, deci spor la treaba!

 

 

Periuta interdentara

Am facut mai devreme 5 minute de periaj. Inca 1 minut n-o fi moarte de om. Daca au ramas zone neatinse trebuie folosit ceva mai mic astfel incat sa patrundem sub arc, intre dinti si in jurul bracketilor. In sensul acesta folosim periuta interdentara.

 

Dusul bucal

Daca ai ajuns pana aici, trebuie sa te anunt ca faci parte din procentul elitist de 16% din pacienti care igienizeaza interdentar ("flossing") cu ata dentara sau dusul bucal. Extraordinar acest dispozitiv...

 

 

Ata dentara

Folosesti ata dentara? Super! Cu aparatul dentar va fi mai laborios dar nu imposibil. Deci hai sa iti arat cum o vei folosi alaturi de aparatul dentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *