Vine un moment în viață în care îți dorești dinți albi și frumoși, acel „zâmbet de Hollywood” care te face să te îndrăgești mai mult atunci când îți zâmbești în oglindă și pe care îl poți afișa cu mândrie în public. Începi să te documentezi, descoperi că sunt mai multe tipuri de albire dentară și îți pui problema: „Mie ce tip de albire dentară mi se potrivește?”
Pentru a decide ce tratament de albire dentară ți se potrivește, primul pas este să te programezi la o consultație stomatologică. De ce? Pentru că este nevoie să evaluăm câteva aspecte de care depind: calitatea rezultatului final, confortul și satisfacția ta ca pacient.
La EDENT Clinic, alegem metoda de albire dentară potrivită după ce evaluăm:
- Smalțul dinților
Dacă acesta este subțire, vom alege o metodă de albire dentară mai blândă, pentru a evita sensibilitatea excesivă; dacă smalțul este suficient de gros și sănătos, putem folosi o albire dentară cu efect mai intens
- Transparența dentinei
Dentina este stratul de sub smalț, iar nuanța sa închisă ori deschisă poate influența culoarea dinților după albire.
- Dacă ai sau nu lucrări protetice precum fațete dentare, coroane dentare, incrustații, punți, pivoți
Albirea dentară se face doar pe dinți naturali. Nu se poate schimba culoarea materialelor folosite în restaurările dentare, prin urmare, vor exista diferențe de culoare între dinții naturali albiți și cei restaurați.
- Dacă ai afecțiuni stomatologice care ar putea contraindica albirea dentară, cum ar fi: boala parodontală, retracția gingivală, carii netratate, dinți crăpați sau fisurați etc.
Albirea dentară poate fi amânată până când unele dintre aceste probleme sunt rezolvate.
După ce avem toate aceste informații, putem programa tratamentul de albire dentară printr-o metodă care știi sigur că ți se va potrivi, în funcție de particularitățile unice ale danturii tale.
Un lucru important de reținut este că la EDENT Clinic avem disponibile toate metodele de albire dentară, tocmai pentru a servi cel mai bine fiecare pacient și zâmbet.
Iată care sunt acestea:
Albire dentară cu lampa Beyond Polus Advanced
Considerată metoda de albire a dinților numărul 1 în lume, lampa Beyond Polus Advanced conține o tehnologie de albire cu ultrasunete și sisteme avansate de filtrare a luminii care îndepărtează razele UV și căldura din timpul procedurii, garantându-ți confort și siguranță deplină.
Albirea dentară Beyond Polus Advanced este o opțiune potrivită pentru majoritatea persoanelor, chiar dacă au un smalț dentar subțire. Această metodă de albire este blândă, majoritatea pacienților afirmând că nu resimt sensibilitate dentară după.
Beyond Polus Advanced asigură o experiență de albire dentară premium. Procedura durează circa 30 de minute, iar rezultatele se mențin până la 2 ani, depinzând de stilul de viață și de regimul tău alimentar.
Albire dentară cu lampa Philips ZOOM
În doar 45 de minute, dinții tăi pot fi mai albi cu până la 8-12 nuanțe, cu minimă sensibilitate dentară sau deloc. Într-o singură vizită, elimini petele și colorațiile dentare cauzate de alimente și băuturi, îmbătrânire sau anumite tipuri de medicamente.
Lampa Philips ZOOM Whitespeed LED folosește o lumină LED brevetată, care accelerează albirea dinților, oferind un zâmbet mai alb într-un timp foarte scurt. Este o metodă de albire dentară mai puternică, potrivită persoanelor care au un smalț dentar sănătos și suficient de gros.
Pentru tratamentul de albire dentară cu lampa Philips ZOOM Whitespeed, este necesar un gel de albire care conține doar 6% peroxid de hidrogen, însemnând o concentrație scăzută, dar cu eficiență maximă.
Albire dentară laser
Albirea dentară laser oferă rezultate vizibile imediat, într-o singură ședință, pe dinții care au fost deja igienizați. Folosim laserul stomatologic pentru a intensifica acțiunea gelului de albire și a scurta timpul de activare al acestuia. Dinții se albesc cu 6 până la 12 nuanțe.
Procedura durează circa 40 de minute, după care poți pleca acasă cu un zâmbet mai alb și mai strălucitor.
Albire dentară Opalescence
Tratamentul de albire dentară cu Opalescence în cabinetul stomatologic constă în aplicarea pe dinți a unui gel cu o concentrație de 40% peroxid de hidrogen, care nu necesită lampă UV pentru potențarea efectului. Durata tratamentului variază în funcție de gradul de colorare al dinților și de rezultatele dorite.
Albire endodontică
Albirea endodontică se face doar pe dinții devitalizați, fără nerv, tratați endodontic înainte. Este o modalitate de albire dentară menită să redea estetica zâmbetului chiar și atunci când dinții sunt supuși unui tratament de canal.
Întrebări frecvente despre albirea dentară
Cât costă o albire dentară?
Prețul tratamentului diferă în funcție de tipul de albire dentară ales. Poți consulta lista de prețuri albire dentară EDENT Clinic accesând pagina Tarife , secțiunea Estetica Dentară.
Cât timp voi avea dinții albi?
Efectele tratamentelor de albire dentară durează de la 6 luni și până la 2-3 ani. Pentru a păstra rezultatele cât mai mult timp, îți recomandăm să reduci consumul de alimente și băuturi care pot păta dinții: cafea, vin roșu, ceai negru/verde, fructe de pădure etc. Fumatul este un alt obicei care poate scurta durata tratamentului de albire.
Îmi pot albi dinții acasă?
Recomandăm să discuți cu medicul tău stomatolog despre modalitățile de albire dentară pe care le poți încerca la domiciliu - de obicei cu ajutorul gutierelor.
Însă, dacă vrei rezultate imediate și de lungă durată, albirea dentară în cabinet este mai eficientă. Medicul stomatolog supervizează și controlează eficient procesul de albire, ajustează cantitatea de gel de albire necesară în funcție de particularitățile danturii tale și alege metoda de albire potrivită astfel încât confortul tău să fie maxim, iar rezultatele pe măsură.
Albirea dentară prezintă riscuri?
Realizată sub supravegherea medicului specialist, albirea dentară nu prezintă riscuri.
Cu toate acestea, există și situații în care pot apărea anumite riscuri:
- sensibilitatea dentară, datorită faptului că gelul de albire acționează încă 24-48 de ore după procedură;
- sensibilitate a dinților la diferite temperaturi, dacă s-au folosit geluri puternice de albire;
- iritații gingivale, din cauza concentrației puternice de peroxid de hidrogen care vine în contact cu gingia, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu recomandăm să încerci albirea dentară la domiciliu fără să discuți cu un medic stomatolog înainte.
În plus, pacienții care sunt tentați să folosească benzi de albire sau alte produse de albire disponibile pe piață fără să ceară sfatul unui medic specialist, pot risca să-și afecteze smalțul dentar, care este un proces permanent și ireversibil.
Informarea corectă și discuția cu un medic stomatolog în cadrul unei consultații sunt primii pași înaintea efectuării unui tratament de albire dentară. Te așteptăm la EDENT Clinic, să-ți oferim un zâmbet mai alb și mai strălucitor, într-un mod sigur și confortabil pentru tine!