București
Str. Louis Blanc nr. 28
Program: L-V 8:30 – 20:30
0741 821 821

Tulcea
Str. Frasinului nr. 2
Program: L-V 8:30 – 20:30
0746 071 303

Tulcea Edent Kids
Str. Babadag nr. 121
Program: L-V 8:30 – 20:30
0747 938 938

Copilul tău are nevoie tratament ortodontic pentru dinți înghesuiți, spații interdentare mari sau o mușcătură incorectă, dar nu vrei să poarte clasicul aparat dentar cu sârme și brackeți? Nicio grijă, avem o propunere mult mai confortabilă pentru cel mic: aparatul dentar SPARK. 

Poate ai auzit de aliniatorii transparenți SPARK pentru adulți, însă acesta poate fi purtat și de către copii, respectiv adolescenți. 

Aparatul dentar Spark™ Clear Aligners – ce trebuie să știi despre el?

Spark™ Clear Aligners este cel mai performant sistem de îndreptare a dinților din lume la acest moment. Se prezintă sub forma unor gutiere transparente, aproape invizibile, care sunt realizate la comandă, pe dantura fiecărui pacient. Gutierele se poartă zilnic, timp de 22 de ore. La fiecare 1-2 săptămâni, setul de gutiere se înlocuiește cu unul nou. 

Durata tratamentului ortodontic cu aliniatorii SPARK este semnificativ mai scurtă – de doar câteva luni – comparativ cu 1-2 ani, cât durează tratamentele cu aparate dentare clasice. 

Cum decurge tratamentul cu aparatul dentar SPARK?

Vii împreună cu copilul sau adolescentul tău la o consultație ortodontică, unde medicul va evalua sănătatea orală și va recomanda, dacă este necesar, investigații suplimentare. Această etapă ajută la stabilirea planului de tratament personalizat.

După stabilirea planului de tratament, se vor comanda aliniatorii transparenți SPARK, perfect adaptați la dantura pacientului. Gutierele sunt fabricate în laboratorul SPARK din America, iar producția lor durează aproximativ 4 săptămâni.

Odată ce aliniatorii sunt gata, copilul va începe tratamentul. Fiecare set de gutiere va fi purtat timp de 1-2 săptămâni, conform recomandărilor ortodontului, timp de 22 de ore pe zi. Astfel, dinții vor fi ghidați treptat către poziția corectă.

Controalele periodice vor fi programate la fiecare 3 luni, ceea ce înseamnă mai puține vizite decât în cazul aparatelor dentare tradiționale, dar suficiente pentru a monitoriza evoluția și a ajusta tratamentul, dacă este necesar.

De la ce vârstă poate purta copilul aparat dentar SPARK?

Asociația Americană a Ortodonților recomandă ca prima vizită a copilului la medicul ortodont să fie în jurul vârstei de 7 ani, când încep să erupă dințișorii permanenți și se pot observa din timp eventuale malpoziții. Este important ca medicul ortodont să evalueze dacă dinții și maxilarul copilului s-au dezvoltat suficient pentru a putea începe tratamentul cu aliniatori. 

Chiar dacă nu este necesar ca un copil să poarte aparat dentar de la vârsta de 7 ani, controlul periodic la stomatolog preîntâmpină eventuale probleme și ajută la dezvoltarea unui plan de tratament adecvat, care să rezulte într-un zâmbet drept și sănătos. 

Ce beneficii are aparatul dentar SPARK pentru zâmbetul copilului meu?

  • Aspect transparent, aproape invizibil – niciun prieten de-al copilului tău nu își va da seama că micuțul poartă aparat dentar;
  • Conceput dintr-un material mai subțire, mai fin și mult mai rezistent la pete față de alți aliniatori transparenți disponibili pe piață – TruGEN – asta înseamnă că cel mic poate mânca orice își dorește, fără grija că aliniatorii se vor păta; 
  • Ușor de dat jos și de curățat. Aliniatorii se pot scoate rapid în timpul meselor sau pentru periajul dinților, iar igienizarea acestora este foarte simplă.
  • Corectează o serie de probleme dentare, cum ar fi:
    • dinții înghesuiți
    • spațiile prea mari între dințișori
    • mușcătura încrucișată
    • mușcătura deschisă
    • mușcătura suprapusă
    • mușcătura inversă 

Cum îmi dau seama dacă copilul meu are nevoie de aparat dentar?

Există câteva semne care indică faptul că micuțul sau adolescentul tău ar putea avea nevoie de aparat dentar:

  • dinții erup strâmb sau se suprapun
  • spații prea mari între dinți
  • dificultăți în mușcare sau în mestecarea alimentelor
  • o mușcătură incorectă
    • dinții de jos îi acoperă pe cei de sus
    • dinții nu se ating atunci când copilul închide gura
    • rămâne un spațiu prea mare între dinții de sus și cei de jos în zona frontală 
  • respirația pe gură 

O consultație la medicul ortodont este cea mai sigură cale prin care poți afla dacă al tău copil trebuie să poarte aparat dentar tip gutiere, așa cum sunt aliniatorii transparenți SPARK Clear Aligners. 

Te așteptăm cu drag la EDENT Kids București, locul în care fericirea, sănătatea și zâmbetele au întotdeauna prioritate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *