Bucuresti
Str.Louis Blanc nr.28
Program: 8:30 – 20:30
0741 821 821

Tulcea
Str. Frasinului nr.2
Program: 8:30 – 20:30
0746 071 303

Tulcea Edent Kids
Str. Babadag Nr. 121
Program: 08:30 – 20:30
0747 938 938

Gingia acoperă foarte mult dinții tăi atunci când zâmbești? Cel mai probabil ai gummy smile, adică un zâmbet gingival.

Gummy smile: ce înseamnă? 

Zâmbetul gingival este caracterizat de expunerea excesivă a gingiei atunci când zâmbești larg. Gingia acoperă foarte mult suprafața dinților, astfel încât dinții par mai scurți sau într-o poziție neobișnuit de joasă în comparație cu nivelul buzelor

Proporția inegală dintre alb (dinte) și roz (gingie) poate fi percepută ca inestetică și poate afecta stima de sine în contextul interacțiunilor sociale. 

Dar nu este cazul să-ți ascunzi zâmbetul, pentru că gummy smile poate fi tratat destul de simplu. 

Tratamentul zâmbetului gingival

În stomatologie, există 2 proceduri de corectare a zâmbetului gingival recomandate din motive de estetică dentară: gingivectomia și gingivoplastia. Acestea au rolul de a restabili armonia zâmbetului în raport cu trăsăturile faciale. 

Ce este gingivectomia?

Gingivectomia este intervenția chirurgicală prin care medicul stomatolog îndepărtează excesul de țesut gingival care înconjoară unul sau mai mulți dinți. 

Procedura este folosită și în cazul unor afecțiuni precum boala parodontală și gingivita (când gingia crește în volum ca răspuns la inflamație), dar și în scopuri estetice, pentru un zâmbet mai armonios.

Ce este gingivoplastia?

Gingivoplastia este intervenția chirurgicală prin care medicul dentist remodelează conturul gingiilor sănătoase, în cazul în care acestea nu au un aspect uniform. 

Această procedură este recomandată atunci când gingiile au o formă inegală sau conturul lor este inestetic, dar poate presupune și adăugarea de țesut gingival, de exemplu în cazul retracțiilor gingivale extrem de vizibile

Gingivoplastia poate să fie realizată după o gingivectomie, pentru a completa tratamentul stomatologic.

Cum decurge tratamentul gummy smile la EDENT Clinic?

  1. Evaluăm sănătatea orală și stabilim care dintre procedurile de corectare zâmbet gingival este necesară în cazul tău, în cadrul consultației inițiale.
  1. Realizăm o igienizare dentară profesională înainte de procedură, pentru a îndepărta complet tartrul și placa bacteriană de pe dinți, supra și sub-gingival.
  1. Realizăm intervenția de gingivectomie sau gingivoplastie cu laserul stomatologic. Procedura este realizată doar de către medici certificați internațional în stomatologie laser. Totul durează aproximativ 1 oră. După o singură vizită, pleci acasă cu un zâmbet mult mai frumos.

În clinicile EDENT, Dr. Denisa Tutunaru realizează majoritatea procedurilor de gingivectomie laser și gingivoplastie laser

Specializată în Estetică Dentară și stomatologie laser, Dr. Denisa Tutunaru îmbină atenția la detalii cu folosirea tehnologiilor de ultimă generație, pentru a atinge perfecțiunea în tratamentele de remodelare gingivală și corectare a zâmbetului gingival.

Iată mai jos câteva dintre rezultatele sale remarcabile:

Recuperarea după tratamentul gummy smile

Intervențiile de gingivectomie laser și gingivoplastie laser sunt minim-invazive, nu dor absolut deloc, iar recuperarea este de scurtă durată: în doar 48 de ore, gingiile arată de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. 

Îți vom recomanda geluri speciale cu care să masezi ușor gingiile acasă, pentru a sprijini procesul de regenerare și vindecare a gingiilor.

Beneficiile tratamentului de corectare a zâmbetului gingival

  • creșterea încrederii de sine și a confortului de a zâmbi larg în interacțiunile sociale
  • eliminarea complexelor și a rușinii legate de afișarea excesivă a gingiei în timpul zâmbetului
  • restabilirea proporțiilor corecte între vizibilitatea dinților și a țesutului gingival
  • îmbunătățirea sănătății gingivale, în cazul afecțiunilor parodontale

Zâmbetul gingival nu trebuie să fie o preocupare în plus pentru tine. Tratamentele laser corectează rapid și fără durere proporția dintre roz și alb. Te așteptăm în clinicile EDENT, să redescoperi plăcerea de a zâmbi fără griji! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *