Bucuresti
Str.Louis Blanc nr.28
Program: 8:30 – 20:30
0741 821 821

Tulcea
Str. Frasinului nr.2
Program: 8:30 – 20:30
0746 071 303

Tulcea Edent Kids
Str. Babadag Nr. 121
Program: 08:30 – 20:30
0747 938 938

Tehnologia laser a redefinit experiența tratamentelor dentare moderne. Laserul Waterlase iPlus ne permite să realizăm tratamente fără durere, minim-invazive, pe toate tipurile de țesut. 

Cum funcționează laserul dentar Waterlase iPlus?

Waterlase iPlus este un all tissue dental laser – taie și modelează atât țesuturile moi, cât și pe cele dure (gingie, piele, dinte și os), fără contact, căldură, vibrații sau presiune. 

Tehnologia sa inovatoare combină lumina, energia laserului și un jet de apă care menține permanent dintele hidratat. În acest fel, putem realiza numeroase tratamente dentare fără durere.

Cu laserul dentar Waterlase iPlus, tratăm rapid, precis și minim invaziv cariile, boala parodontală, afecțiunile gingivale, endodontice, estetice. În cazul intervențiilor chirurgicale, laserul dentar ne ajută să tratăm doar zona afectată, fără să lezăm țesuturile sănătoase din jur. 

Laserul dentar Waterlase iPlus îndepărtează fără durere țesuturile afectate, dar și sterilizează zona asupra căreia se intervine, reducând la minimum riscul de infecții post-intervenție. 

Mai mult, după un tratament stomatologic cu laser, Waterlase iPlus stimulează capacitatea de vindecare naturală a organismului. Asta înseamnă că vei avea parte de o recuperare mult mai rapidă, fără neplăceri precum sensibilitate la locul intervenției, disconfort, durere, sângerare sau edem.

Ce tratamente dentare cu laserul Waterlase iPlus realizăm la EDENT Clinic?

Pentru tratamente de stomatologie laser București și/sau stomatologie laser Tulcea, te așteptăm în clinicile EDENT. Folosim cele mai noi generații de tehnologii dentare, iar medicii din echipa noastră sunt certificați internațional în folosirea acestora. 

Iată ce tratamente dentare cu Waterlase iPlus realizăm în clinicile EDENT București și EDENT Tulcea:

Ți-e teamă să mergi la dentist din cauza durerii și a zgomotului provocate de freză și turbină? Cu laserul Waterlase iPlus, tratamentul cariilor este mult mai confortabil și lipsit de neplăceri. 

Laserul curăță leziunile carioase, minimizând pierderea de țesut sănătos. Acțiunea laserului contribuie și la întărirea obturației (plombei) pe suprafața dintelui. 

În funcție de toleranța ta, poți beneficia de un tratament carii cu laser cu mai puțină anestezie sau deloc. Zgomotul și durerea asociate cu freza și turbina dentară sunt eliminate, iar tu te vei simți mult mai relaxat/ă. 

Când ai unul sau mai mulți dinți lipsă, implantul dentar este cea mai bună opțiune de tratament și singura care poate reda funcționalitatea și estetica danturii tale în proporție de peste 95%. 

Folosim laserul Waterlase iPlus pentru a realiza incizii în gingie, pentru a crea spațiu în osul maxilar sau mandibular în care va fi inserat implantul, dar și la accelerarea procesului de vindecare, prin stimularea fluxului sanguin în zona implantului. 

Spre deosebire de implantologia clasică, tratamentul de implant dentar cu laser prezintă mai multe avantaje, cum ar fi: 

  • riscul de sângerare este minim
  • nu se mai folosește bisturiul
  • dezinfecția neoalveolei (locul în care este inserat implantul)
  • scurtarea perioadei de inflamare post-inserare implant
  • fără durere post-operatorie

Gingiile tale sunt roșii, inflamate și sângerează la periaj? Acestea sunt primele semne ale gingivitei, o afecțiune care nu trebuie ignorată, căci nu va trece de la sine. Din contră, netratată la timp, aceasta se poate agrava și se poate transforma într-o afecțiune mult mai gravă: parodontita (parodontoza). 

Gingivita este complet reversibilă dacă este tratată la timp. Când facem un tratament gingivită laser, eliminăm bacteriile patogene ce cauzează inflamația, datorită efectului bactericid al laserului.

Laserul stomatologic Waterlase iPlus acționează în profunzimea țesuturilor, stimulând regenerarea și vindecarea locală rapidă.

Parodontita sau, în termeni populari, parodontoza, este o afecțiune ce are la bază o infecție bacteriană. Acumularea bacteriilor conduce la o inflamare cronică a țesutului parodontal, iar efectul bactericid al laserului stomatologic este foarte util în tratarea inflamației. 

Este dovedit că lumina stimulată a laserului dentar anihilează bacteria patogenă care dă agresivitate bolii parodontale - Aggregatibacter actinomycetemcomitans. Așadar, pentru a ține mai eficient sub control parodontoza, îți recomandăm terapia parodontală asistată laser.

Albirea dinților cu laser este o procedură de estetică dentară de care poți beneficia în clinicile EDENT. Albirea laser este una dintre metodele de albire dinți care garantează rezultate imediate și de lungă durată, cu mai puțină sensibilitate dentară. 

Laserul stomatologic WaterLase iPlus intensifică acțiunea agenților de albire și te ajută să te bucuri de un zâmbet mai alb și mai frumos, într-un timp foarte scurt. 

Dinții tăi par mai mici din cauza excesului de țesut gingival? Soluția este foarte simplă: tratamentul de gingivectomie laser. Cu ajutorul laserului Waterlase iPlus, tăiem excesul de gingie și reconturăm țesutul, pentru a obține un efect de alungire a dinților, care îți va oferi un zâmbet mai frumos. 

Procedura de gingivectomie laser este foarte rapidă, complet nedureroasă, cu un timp scurt de vindecare: doar 48 de ore.

În cazul în care copilul tău are un fren restrictiv, ce limitează mobilitatea limbii sau a buzei, frenectomia laser este o procedură pe care o putem realiza foarte ușor. Uneori, durata este de sub 2 minute, iar copilul nu simte durere

Îndepărtăm frenul labial sau frenul lingual restrictiv cu ajutorul laserului, pentru ca cel mic să se poată hrăni corect, să poată pronunța cuvintele clar și să-și dezvolte dantura.

În tratamentele endodontice cu laserul, extirparea nervului durează doar câteva secunde.

Efectul bactericid al laserului tratează sigur și rapid infecțiile de la nivelul canalelor radiculare. 

Tratamentele stomatologice laser sunt indicate și în cazul copiilor, pentru a trata cariile, semnele de gingivită sau frenurile restrictive. De cele mai multe ori, anestezia nu este necesară sau se folosește mai puțină

Copilul nu mai aude zgomotele asociate frezei și turbinei, deci va resimți mai puțină anxietate sau deloc.

  • tratamente minim-invazive, precise, fără durere
  • laserul poate fi folosit în toate ramurile stomatologiei
  • laserul este sigur și pentru copii, și pentru femei însărcinate sau care alăptează
  • scurtează durata procedurilor și reduce numărul de vizite în clinică
  • vindecarea este mai rapidă
  • laserul pulverizează constant apă pe durata intervențiilor, deci menține dintele hidratat și ferit de supraîncălzire
  • nu lezează țesuturile sănătoase din jur
  • reduce anxietatea asociată cu tratamentele stomatologice clasice

Reține: doar medicii cu certificare în stomatologie laser pot efectua tratamente dentare cu Waterlase iPlus. 

În cadrul echipei EDENT Clinic, Dr. Denisa Tutunaru și Dr. Adrian Stan dețin certificări internaționale în stomatologie laser și s-au specializat în oferirea de tratamente precise, predictibile și fără durere. 

Dr. Denisa Tutunaru
Dr. Adrian Stan

Dr. Adrian Stan, medic stomatolog specialist în parodontologie, este pasionat de parodontologia minim-invazivă asistată laser.

Se menține mereu la curent cu cele mai noi metode, protocoale și standarde de tratament în cazul afecțiunilor parodontale și periimplantare.

Datorită tehnologiei laser WaterLase iPlus, reușim să oferim pacienților noștri mai mult confort fizic și emoțional, tratamente eficiente, realizate într-un mod controlat și predictibil și o întoarcere rapidă la activitățile zilnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *