Bucuresti
Str.Louis Blanc nr.28
Program: 8:30 – 20:30
0741 821 821

Tulcea
Str. Frasinului nr.2
Program: 8:30 – 20:30
0746 071 303

Tulcea Edent Kids
Str. Babadag Nr. 121
Program: 08:30 – 20:30
0747 938 938

Sănătatea orală nu trebuie să fie doar o necesitate medicală, ci și o experiență plăcută, confortabilă și lipsită de stres pentru fiecare pacient în mare, adult sau copil. 

Din acest motiv, am optat pentru un flux de lucru complet digitalizat în toate cele 3 clinici stomatologice EDENT din București și Tulcea. Unul dintre instrumentele de ultimă generație pe care le folosim în practica zilnică este scannerul intraoral TRIOS 5 3Shape, care aduce beneficii semnificative în procesul de scanarea intraorală. 

Scannerul intraoral înlocuiește cu succes amprentarea dentară clasică, oferind imagini 3D detaliate ale danturii pacienților în timp real, în doar câteva minute. Datorită imaginilor digitale oferite de acest scanner intraoral, putem realiza restaurări protetice de mare succes. Pe scurt, te vei bucura de un zâmbet funcțional și estetic, cu zero compromisuri în privința calității și a experienței tale la stomatolog.

Scannerul intraoral TRIOS 5 3SHAPE

Scannerul intraoral TRIOS 5 3Shape

Scannerul intraoral TRIOS 5 3Shape este cel mai inteligent scanner intraoral al momentului. Acest dispozitiv folosește o tehnologie avansată pentru a captura imagini precise și detaliate ale cavității orale și realizează un model tridimensional al danturii tale, în timp real. 

Prin scanare intraorală cu scannerul TRIOS 5 3Shape, obținem amprenta digitală a dinților tăi, în culori reale, eliminând astfel necesitatea amprentei dentare tradiționale.

Cum funcționează scanarea intraorală?

Procesul de scanare intraorală cu TRIOS 5 3Shape implică utilizarea unei camere intraorale de înaltă rezoluție, ce capturează imagini în timp real ale dinților și gingiilor. Medicul plimbă scannerul prin cavitatea orală, fără să atingă dinții, iar imaginile surprinse de scanner sunt transformare în modele digitale tridimensionale – amprenta 3D a dinților tăi, pe care o poți vedea direct pe monitor. 

Această metodă de scanare este non-invazivă și ne ajută în diagnosticarea precisă a afecțiunilor dentare și planificarea tratamentului potrivit. În plus, facilitează comunicarea dintre medic și pacient, medicul putând oferi explicații în privința diagnosticului și a planului de tratament propus direct pe imaginile scanate. Astfel, pacientul înțelege mai ușor situația sa medicală și opțiunile de tratament potrivite, reușind să ia decizii informate. 

În clinicile EDENT, folosim acest scanner intraoral pentru a realiza:

 • fotografii clare ale cavității orale
 • amprenta dentară digitală în culori reale
 • măsurători ale culorii dinților și gingiilor 
 • diferențierea materialelor folosite în restaurări
Amprenta dentară digitală 3D obținută cu scannerul intraoral

De ce acest scanner intraoral 3Shape și nu alte modele?

TRIOS 5 3Shape capturează mai multe imagini per secundă decât generațiile anterioare de scannere intraorale. Designul ergonomic și greutatea redusă fac procesul de scanare mai eficient pentru pacient și medic, deopotrivă. 

Un alt aspect distinctiv este viteza impresionată de scanare. Durează doar 2 minute să scaneze color întreaga dantură și numai 1 minut să scaneze mușcătura. Viteza de scanare se traduce în mai puțin timp petrecut pe scaunul stomatologic pentru tine. 

Mai mult, TRIOS 5 3Shape oferă o scanare color realistă a cavității orale. Scannerul reproduce o simulare 3D a danturii tale în culorile naturale ale dinților, țesuturilor și lucrărilor protetice de restaurare, evidențiind tipurile de materiale folosite (ceramică, metale, compozit). 

Când este necesară scanarea intraorală?

Folosim scannerul intraoral pentru a obține amprenta digitală a dinților, element esențial în diverse tratamente stomatologice, cum ar fi: 

Restaurările dentare: 

 • obținem imagini precise ale dinților pregătiți pentru coroane și realizăm coroane dentare care se potrivesc perfect danturii tale.

Protezele dentare:

 • având informații precise despre structura gingivală și dinții rămași, putem crea proteze parțiale sau totale confortabile pentru tine.

Tratamentele ortodontice:

 • scanarea intraorală ajută la fabricarea modelelor de studiu ortodontic, a aparatelor dentare de tip aligner (Spark Clear Aligner) și nu numai. 

Implantologia dentară:

 • detaliile înregistrate de scannerul intraoral ne ajută să construim coroane pe implanturi și să planificăm precis poziționarea implanturilor.

Estetica dentară: 

 • scanarea intraorală permite realizarea de fațete dentare cu un aspect cât mai natural, de culoarea dinților tăi sau mai albe, după preferință. 
 • în tratamentele de albire dentară, scanarea ne ajută să evaluăm culoarea dinților tăi înainte de procedură.

Monitorizările periodice:

 • păstrând istoricul scanărilor intraorale în format digital, putem ține sub observație evoluția stării tale de sănătate orală și depista eventuale modificări ale structurilor dentare. 

Amprenta dentară digitală vs. Amprenta dentară clasică

În stomatologia clasică, amprenta dentară implica plasarea unui chit dentar în gura pacientului. În procesul de amprentare, pacientul trebuie să muște pentru ca materialul să se întărească în jurul dinților, rezultând astfel mulajul. Deși metoda de amprentare dentară clasică nu este dureroasă, ea poate fi neplăcută pentru pacienți, cauzând acel reflex de vomă și îngreunând astfel întreaga procedură. 

În stomatologia digitală, amprenta cu scannerul intraoral este mult mai confortabilă pentru pacienți decât amprenta dentară clasică. Amprenta digitală are o calitate superioară celei clasice, elimină riscul de erori și reduce considerabil timpul petrecut de pacient pe scaunul stomatologic.

Iată o comparație între amprenta dentară digitală și amprenta dentară clasică. 

Amprentarea DigitalăAmprentarea Clasică
Se realizează cu un scanner intraoral.Se realizează cu materiale care se întăresc pe forma dinților, rezultând mulajul.
Durează mai puțin: doar 2 minute scanarea danturii și 1 minut scanarea mușcăturii.Durează mai mult și pot fi necesare mai multe vizite.
Calitatea amprentei este excepțională, eliminând erorile umane.Calitatea amprentelor poate varia, iar erorile pot duce la nevoia de reamprentare.
Permite vizualizarea 3D a danturii în timp real.Fără vizualizare 3D.
Fără senzații neplăcute sau reflex de vomă. Materialele folosite pot cauza disconfort și senzații neplăcute, cum ar fi reflexul de vomă.
Datele digitale permit o planificare a tratamentului și o comunicare mai eficientă între medic și pacient.Comunicarea și planificarea tratamentelor pot fi mai limitate.
Amprenta digitală redă culoarea naturală a dinților.Culorile naturale ale dinților nu sunt redate prin mulaj clasic.
Este utilizată pentru tratamente ortodontice, restaurări, proteze, coroane pe implanturi.Este utilizată pentru o varietate de tratamente, dar poate necesita reamprentare.
Modelul 3D al arcadelor poate fi printat pentru măsurători sau probarea aparatelor ortodontice.Materialul de amprentare poate pune presiune pe arcada dentară. 

La EDENT, am ales să ținem pasul cu inovațiile tehnologice și digitale pentru că ne dorim să-ți oferim servicii stomatologice aliniate la standarde de excelență internaționale. Știm că fiecare persoană are nevoi și preferințe unice, iar prin fluxul de lucru digital și tehnologiile avansate pe care le folosim, avem grijă să-ți oferim atât zâmbete sănătoase și frumoase, cât și o experiență plăcută în clinicile noastre. Te așteptăm în vizită! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *