Bucuresti
Str.Louis Blanc nr.28
Program: 8:30 – 20:30
0741 821 821

Tulcea
Str. Frasinului nr.2
Program: 8:30 – 20:30
0746 071 303

Tulcea Edent Kids
Str. Babadag Nr. 121
Program: 08:30 – 20:30
0747 938 938

Stomatologia clasică, în care „vedete” erau anestezia cu ac, zgomotul frezei și anxietatea resimțită de pacienți, este de domeniul trecutului. 

Astăzi, facem din mersul la dentist o plăcere, nu doar o necesitate – totul datorită unor tehnologii dentare și aparaturi medicale ultraperformante, care îmbunătățesc eficiența și precizia tratamentelor stomatologice. Astfel, vizitele la dentist sunt mai rapide, mai sigure și mai confortabile ca niciodată. 

Ne dorim ca EDENT Clinic să fie un loc în care pacienții vin și revin cu drag, având siguranța că zâmbetul lor este pe mâini bune. De aceea, investim constant în tehnologii digitale și echipamente de ultimă generație, care asigură pacienților noștri un confort fizic și emoțional inegalabil, garanția unui diagnostic precis, corect și complet, încredere sporită în tratamentele efectuate și satisfacția rezultatului final – un zâmbet sănătos, complet și frumos.

Unit dentar PLANMECA – Workflow Digital

Dacă ne întrebi ce preferăm, stomatologie digitală sau clasică, pentru noi răspunsul este doar unul: „Stomatologie digitală, incontestabil.” Dar pentru tine? 

Dacă încă nu ți-ai format o părere clară despre cum impactează stomatologia digitală nivelul de îngrijire pe care îl primești, citește în continuare.

Iată 5 motive pentru care să alegi o clinică stomatologică digitală:

1. Garanția unui diagnostic corect și complet

Atunci când ai de luat o decizie, îți dorești să ai claritate și să explorezi toate variantele posibile, astfel încât să te asiguri că faci alegerea potrivită, nu-i așa? Ei bine, la fel ne dorim și noi, medicii stomatologi, să avem claritate și precizie în ceea ce privește diagnosticul afecțiunilor dentare. 

Amprenta dentară digitală realizată cu scannerul intraoral, radiografiile dentare 3D, tomografiile CBCT, înregistrarea mușcăturii și a mișcărilor maxilare cu sistemul digital MODJAW 4Dtoate aceste tehnologii ne oferă o imagine detaliată a danturii tale, iar asta ne ajută să identificăm corect și complet posibilele afecțiuni dentare, în stadii incipiente. Apoi, alegem varianta de tratament potrivită, care va restabili funcționalitatea și armonia zâmbetului tău.

MODJAW 4D – creează o replică digitală a danturii, înregistrând mușcătura și mișcările maxilare în timp real

Detectarea timpurie a afecțiunilor dentare ne permite să prevenim complicațiile și să scurtăm durata tratamentului.

2. Mai mult timp economisit 

Când alegi o clinică stomatologică digitală pentru îngrijirea sănătății tale orale, economisești mai mult timp. De ce? Pentru că sistemele digitale integrate pe care le folosim permit o coordonare și o comunicare mai eficientă între diferitele specializări stomatologice, între membrii echipei medicale și în relația directă dintre tine și medicul stomatolog

Să luăm un exemplu: ai nevoie rapid de lucrări protetice dentare precum coroane dentare, fațete, punți dentare, proteze, onlays/inlays și vii într-o clinică stomatologică digitală. Ce urmează? 

  1. Medicul dentist folosește scannerul intraoral pentru a obține, în doar 2 minute, o imagine digitală 3D a danturii tale – amprenta dentară digitală. 
  2. Tehnicienii dentari preiau amprenta digitală și o folosesc pentru a proiecta pe calculator o lucrare protetică ce se potrivește perfect danturii tale.
  3. Lucrarea este ulterior frezată dintr-un bloc de material (zirconiu sau ceramică) sau imprimată 3D, dacă este vorba de o lucrare provizorie.

Procedurile de scanare digitală sunt foarte rapide, iar rezultatele imagistice le primești pe loc. În baza imaginilor afișate în timp real pe monitor, medicul stomatolog îți poate explica direct afecțiunile identificate și propunerile de tratament. Această comunicare clară și transparentă întărește relația dintre tine și medic, consolidând încrederea în planul de tratament.

Amprenta dentară digitală cu scannerul intraoral

Istoricul tău medical este păstrat într-un format digital securizat – aici ne referim la fotografii intraorale, scanări digitale și detalii despre tratamentele anterioare. Astfel, medicii dentiști implicați în cazul tău au acces rapid la informațiile esențiale, necesare pentru a continua sau finaliza tratamentele. 

În plus, tehnologiile avansate, cum ar fi laserele stomatologice, contribuie la scurtarea timpului necesar pentru tratament. Astfel, te poți întoarce mai rapid la activitățile tale zilnice, beneficiind nu doar de eficiența procedurilor, ci și de confortul unei experiențe stomatologice moderne și personalizate.

3. Risc de erori semnificativ mai mic

Într-o clinică stomatologică digitală, riscul de erori este considerabil redus. Interpretările greșite sau omisiunile în analizarea imaginilor radiologice devin inexistente. 

Datorită tehnologiilor digitale de ultimă oră ce oferă imagini 3D și modele dinamice 4D ale danturii, cu afișare în timp real pe monitor, putem planifica tratamente personalizate cu un risc mult mai scăzut de erori, fapt care se traduce și printr-un risc mai scăzut de complicații.

Scannerul intraoral TRIOS 5 3SHAPE, cea mai nouă inovație în scanarea intraorală

4. Previzualizarea zâmbetului final, o realitate

Principala îngrijorare a pacienților atunci când apelează la un tratament ortodontic sau de estetică dentară este: „Cum va arăta zâmbetul meu la final?” Datorită stomatologiei digitale, putem oferi un răspuns clar la această întrebare. 

Conceptul „Digital Smile Design” (Proiectare Digitală a Zâmbetului) îți permite să vezi dinainte rezultatul final al tratamentelor stomatologice.

Digital Smile Design – previzualizarea zâmbetului

De exemplu, dacă optezi pentru un aparat dentar invizibil precum Spark Clear Aligners, vom începe cu o amprentă dentară digitală și o radiografie 3D. Informațiile obținute ne vor permite să generăm simulări digitale ale ajustărilor ortodontice necesare, oferindu-ți o previzualizare clară a rezultatelor finale, înainte de a începe tratamentul. 

În stomatologia clasică, previzualizarea tratamentelor nu este posibilă, fapt care poate stârni anxietate pacienților. În plus, există posibilitatea ca rezultatul final să nu fie pe placul lor.

5. Siguranță și confort sporite

Examinările radiologice clasice expun pacienții la o cantitate mai mare de radiații. 

În stomatologia digitală, acest lucru nu mai este necesar, deoarece folosim sisteme ultramoderne care funcționează:

  • fără radiații, cum este sistemul de înregistrare a mușcăturii MODJAW 4D;
  • cu o doză de până la 6 ori mai mică de radiații, cum sunt aparatele de radiologie intraorală Planmeca, grație protocolului Planmeca Ultra Low Dose.
Radiologie intraorală digitală
tomografii-dentare-cbct
Tomografie dentară CBCT

Totodată, tratamentele minim invazive pe care le realizăm cu ajutorul laserelor stomatologice și a altor tehnologii, reduc necesitatea anesteziei clasice, care amorțește o zonă mai extinsă. 

La EDENT Clinic, folosim anestezia computerizată. Dispozitivul cu care se injectează soluția anestezică seamănă cu un stilou, nu cu seringa clasică – fapt ce reduce din anxietatea pacienților – și injectează soluția anestezică la baza dintelui asupra căruia se intervine, cu o viteză și o presiune ideală, calculată și controlată de computer. 

Administrarea anesteziei este complet nedureroasă, chiar și în zonele mai sensibile ale cavității bucale. Efectul de amorțire este resimțit imediat, asta înseamnă că tratamentul poate începe mai rapid. Amorțește doar zona asupra căreia se intervine, fără buză, limbă sau obraji.

Noi am ales să fim o clinică stomatologică digitală pentru că ne dorim doar ce e mai bun pentru pacienții noștri – tratamente rapide, sigure, cu rezultate predictibile, fără disconfort. 

Îmbinând pasiunea noastră pentru sănătatea orală cu tehnologiile dentare și aparatele medicale de ultimă generație, reușim să obținem rezultate remarcabile, care se traduc în zâmbete minunate, purtate cu mândrie de către pacienții noștri. 

Te așteptăm și pe tine în vizită, atât în București, cât și în Tulcea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *