Bucuresti
Str.Louis Blanc nr.28
Program: 8:30 – 20:30
0741 821 821

Tulcea
Str. Frasinului nr.2
Program: 8:30 – 20:30
0746 071 303

Tulcea Edent Kids
Str. Babadag Nr. 121
Program: 08:30 – 20:30
0747 938 938

medic-stomatolog-tine-scannerul-intraoral-si-scaneaza-digital-amprenta-dentara

Progresul tehnologiei a schimbat semnificativ modul în care diagnosticăm și îngrijim zâmbetele. În trecut, vizita la dentist era asociată cu teama de durere și de zgomote, și mai ales cu incertitudinea că nu știai cum va arăta zâmbetul tău la final. 

Astăzi, stomatologia digitală elimină aceste îngrijorări, oferind claritate în diagnostic și tratament, un confort sporit pentru pacienți și rezultate estetice deosebite, care se pot simula digital încă de bun început. 

De la radiografii digitale cu un nivel scăzut de radiații, la zâmbete estetice și perfect integrate cu trăsăturile feței, configurate cu ajutorul computerelor și până la reconstrucții dentare finalizate în mai puțin de 24 de ore, tehnologiile de ultimă generație deschid noi orizonturi în îngrijirea dentară. 

Citește în continuare și află cum a reușit stomatologia digitală să schimbe modul în care îngrijim zâmbetele.

Stomatologia digitală – beneficii pentru pacienți

  • Diagnostic imediat și corect. Poți afla pe loc ce afecțiuni dentare identifică medicul stomatolog, chiar în stadiul incipient, ceea ce duce la tratamente mai puțin invazive și mai puțin costisitoare. 
  • Rezultate anticipate văzute din start. Datorită simulărilor digitale ale tratamentelor, poți avea o previzualizare clară a fiecărei etape de tratament și a aspectului final pe care îl va avea zâmbetul tău.
  • Confort îmbunătățit. Procedurile stomatologice digitale sunt minim-invazive, nedureroase și au un timp de vindecare mai rapid. Aceste avantaje ameliorează anxietatea multor pacienți.
  • Durata redusă de tratament. Tehnologiile digitale scurtează durata tratamentelor, deci tu vei petrece mai puțin timp în clinică. Totodată, sunt reduse și numărul de vizite necesare, deoarece medicii stomatologi pot face mai multe intervenții într-o singură vizită, la nevoie.
  • Expunere redusă la radiații. În cazul radiografiilor dentare și a scanărilor digitale, tehnologiile de ultimă generație pe care le folosim la EDENT necesită o cantitate mult mai mică de radiații pentru a oferi imagini 3D clare ale structurilor dentare, fiind o garanție suplimentară pentru siguranța pacienților.
  • Estetică superioară a zâmbetelor. Tehnologia digitală permite medicilor stomatologi să creeze restaurări protetice (coroane dentare, fațete dentare) care arată și se simt la fel ca dintele natural, redând estetica și funcționalitatea zâmbetelor într-un timp foarte scurt. 
  • Monitorizare mai ușoară. Evoluția sănătății orale poate fi urmărită mai ușor de-a lungul tratamentelor efectuate, datorită sistemelor de înregistrare și scanare digitală. Fără dosare și hârtii tipărite, totul este păstrat și actualizat în format digital. 
  • Tratamente precise și personalizate. Fiecare pacient este unic. La fel sunt și dantura, mușcătura, particularitățile cazului medical sau dorințele lor despre cum să arate zâmbetul la care visează. Tehnologia ne ajută să oferim tratamente precise, predictibile și 100% personalizate, conform nevoilor și dorințelor fiecărui pacient.
Amprentă dentară digitală realizată cu scannerul intraoral

Cum a evoluat imagistica dentară digitală 

Tehnologiile de scanare digitală ne ajută să obținem imagini detaliate ale cavității orale – de la structurile dentare la țesuturile moi și osul maxilar. Diagnosticul imagistic este oferit pe loc, iar planificarea tratamentelor este realizată cu o mai mare acuratețe. 

Cum reușim asta? Datorită următoarelor tehnologii:

Scannerul intraoral 

Scannerul intraoral este un dispozitiv portabil de mici dimensiuni, pe care medicul dentist îl introduce în cavitatea orală pentru a scana și înregistra toate detaliile referitoare la dantură.

Scannerul intraoral realizează aproximativ 3000 de fotografii tridimensionale pe secundă, pe care le poți vedea în timp real pe monitor. Înregistrăm informații despre dinți și gingii în doar 2 minute, iar despre mușcătură, în mai puțin de un minut. Prin scanare intraorală, eliminăm amprentarea dentară clasică, prin mulaj.

Scannerul intraoral TRIOS 5 3SHAPE – cel mai performant scanner al momentului

Computerul tomograf CBCT

Tomografia dentară CBCT (Cone-Beam Computed Tomography) este o tehnologie avansată de imagistică ce capturează imagini 3D ale dinților, țesuturilor moi, nervilor și oaselor. Ne permite să identificăm probleme care nu se văd la o simplă radiografie dentară 2D clasică. 

Datorită tomografiei CBCT, putem observa nivelul osului maxilar, dinții incluși care au rămas în grosimea maxilarelor sau eventuale tumori. Aceste detalii ne ajută să planificăm intervenții chirurgicale sau implanturi dentare cu maximă precizie. 

Tomograful CBCT înregistrează detaliile arcadelor printr-o singură mișcare de rotație efectuată în jurul capului. Experiența de scanare este mult mai confortabilă, deoarece este realizată într-un mediu deschis. Anxietatea și senzația de claustrofobie dispare, căci nu mai este necesar să intri în tunelul tomografic.

MODJAW 4D

Sistemul digital MODJAW™️ este o tehnologie de ultimă generație care înregistrează și analizează mișcările maxilarului, mandibulei și ale articulației temporo-mandibulare.

MODJAW 4D înregistrează mișcările pe care le faci în timpul activităților precum mestecatul, vorbirea și înghițirea, și creează o replică virtuală a aparatului dento-maxilar în timp real, fără expunere la radiații. 

Folosim MODJAW pentru a diagnostica și trata afecțiunile articulației temporo-mandibulare (ATM) și a problemelor de ocluzie (mușcătură). 

Acest sistem digital introduce dimensiunea 4D a stomatologiei. Stomatologia 4D ia în considerare atât parametrii statici, cât și dinamici (înregistrarea mușcăturii), în vederea obținerii unui diagnostic precis și a dezvoltării unui plan de tratament personalizat. 

Demonstrație utilizare MODJAW pentru înregistrarea mușcăturii

Cum a evoluat magnificația în stomatologie

În stomatologia modernă, magnificația joacă un rol deosebit de important, pentru că asigură o mai mare claritate în ceea ce privește examinarea cavității orale. 

La EDENT, folosim următoarele instrumente de magnificație:

Lupele dentare

Lupele dentare sunt indispensabile în practica de zi cu zi. Ele sunt concepute pentru a mări detaliile, permițându-ne să identificăm afecțiuni subtile sau realizăm intervenții mult mai precise. 

Microscopul dentar

Capacitatea microscopului dentar de a furniza imagini de înaltă rezoluție este de nelipsit în tratamentele stomatologice complexe, precum chirurgia endodontică sau chirurgia parodontală. Microscopul dentar ne ajutăm să lucrăm la cel mai înalt nivel de precizie, reducând astfel riscul de complicații și optimizând rezultatele tratamentelor. 

Cum a evoluat profilaxia dentară 

Prevenirea afecțiunilor dentare este fundamentală în stomatologie. În acest sens, realizăm o serie de proceduri menite să țină la distanță apariția cariilor, a gingivitei și a altor probleme dentare. Aceste proceduri includ: curățarea profesională a dinților, aplicarea de fluor, sigilarea dinților și educarea pacientului în privința măsurilor de igienă orală corecte. 

În clinicile noastre, efectuăm proceduri de profilaxie dentară prin tehnologii moderne, cum ar fi:

Igienizarea GBT cu EMS Master

GBT (Guided Biofilm Therapy) cu EMS Master este o metodă revoluționară prin care asigurăm o igienizare orală profesională completă. 

Utilizând o procedură în 8 pași, îndepărtăm placa bacteriană și tartrul de pe dinți, gingii și de la nivelul implanturilor, cu ajutorul unui jet blând de apă, non-invaziv, fără durere sau disconfort. Igienizarea GBT previne apariția cariilor și a afecțiunilor parodontale.

Laserul stomatologic EPIC X BIOLASE

Singurul laser diodă care are aprobarea FDA pentru a efectua 3 tipuri de tratamente diferite, laserul dentar EPIC X BIOLASE este o inovație tehnologică apreciată la nivel mondial. 

Folosim acest laser pentru a realiza mici intervenții chirurgicale pe țesuturi moi (gingie, fren), pentru albirea dinților și pentru terapia durerii. În cazul intervențiilor chirurgicale, disconfortul este redus la minimum, iar recuperarea mult mai rapidă. 

Laserul stomatologic Waterlase iPlus

Waterlase iPlus este un alt laser inovator apreciat în stomatologie și recunoscut pentru versatilitatea sa. Acesta folosește lumina, apa și energia laserului pentru a efectua numeroase proceduri minim invazive. 

De la tratamentul cariei dentare la remodelarea gingivală, inserarea implanturilor și albirea dentară, laserul WaterLase iPlus ne ajută să avem un control precis asupra zonei în care intervenim, fără să deteriorăm țesuturile sănătoase din jur.

Ortodonția digitală și aliniatorii transparenți

Tratamentele ortodontice au evoluat semnificativ cu ajutorul tehnologiei digitale. Datorită scanării 3D și a software-urilor avansate, putem planifica și personaliza tratamente ortodontice simulate digital, folosind aparate dentare invizibile, cunoscute și ca aliniatori transparenți. 

Aparatul dentar invizibil SPARK Clear Aligners

SPARK Clear Aligners este cel mai nou și performant aparat dentar, disponibil în clinicile EDENT, cu ajutorul căruia corectăm ocluzia, dinții înghesuiți, spațierile dentare și orice alte probleme de natură ortodontică.

SPARK Clear Aligners constă seturi de gutiere transparente, aproape invizibile, realizate dintr-un material de înaltă calitate numit TruGEN. Gutierele invizibile trebuie purtate minimum 22 de ore pe zi, iar seturile se schimbă săptămânal, pentru a corecta eficient și treptat poziția dinților.

Aparatul dentar invizibil SPARK este ușor de purtat și de curățat, poate fi dat jos oricând ai nevoie, pentru a mânca sau a efectua igiena orală. Nu-ți modifică stilul de viață și nici obiceiurile alimentare. Poți mânca inclusiv alimente colorate, căci materialul TruGEN nu se pătează.

SPARK Clear Aligners reprezintă o alternativă modernă și comodă la aparatele dentare tradiționale, cu brackeți și sârme. 

Aparatul dentar invizibil SPARK se integrează armonios în stilul tău de viață

Stomatologia digitală schimbă în bine felul în care îngrijim zâmbetele

Stomatologia digitală nu este doar despre tehnologie, ci și despre confortul și satisfacția pacienților noștri. 

Punem binele și sănătatea pacienților în centrul preocupărilor noastre, de aceea avem grijă să fim la curent cu inovațiile digitale, să le aducem în clinicile EDENT și să îngrijim zâmbete la cel mai înalt nivel de calitate, aliniat la standardele internaționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *