Bucuresti
Str.Louis Blanc nr.28
Program: 8:30 – 20:30
0741 821 821

Tulcea
Str. Frasinului nr.2
Program: 8:30 – 20:30
0746 071 303

Tulcea Edent Kids
Str. Babadag Nr. 121
Program: 08:30 – 20:30
0747 938 938

Serviciile oferite de clinica Edent din categoria stomatologiei generale sunt următoarele:
Odontologie, Prevenție, Protetică Fixă, Parodontologie, Endodonție. În fiecare dintre aceste domenii, medicii noștri specialiști au experiență de peste 10 ani, punând accentul pe calitatea și eficiența tratamentelor pentru fiecare pacient în parte.

1. Obturația coronară sau (plomba) este una dintre cele mai frecvent întâlnite intervenții în cabinetele stomatologice. Scopul ei este de a curăța dintele de procesul carios urmând ca apoi, cu ajutorul materialelor adezive să fie reconstituit morfologic.

2. Profilaxia dentară cuprinde toate procedurile de igienizare şi detartraj cu ajutorul cărora putem preveni apariţia leziunilor carioase şi parodontale de la nivelul cavităţii bucale. Detartrajul constă în îndepărtarea depunerilor dure de tartru (piatra dentară) cu ajutorul aparatului cu ultrasunete, acesta se recomandă să se repete din 6 in 6 luni.

3. Terapia bolii parodontale poate fi nechirurgicală și/sau chirurgicală, amândouă având ca scop menținerea cât mai mult a dinților pe arcada maxilară. Tehnicile chirurgicale actuale pot fi efectuate în cabinet stomatologic de către parodontologul clinicii cu un disconfort minim pentru pacient.

4. Protetică fixă reprezintă o specializare a stomatologie care are rolul de a restabili funcționalitatea aparatului dento-maxilar prin lucrari fixe, precum punțile sau coroanele. Protezele dentare au rolul de a oferi pacientilor posibilitatea de a beneficia de funcționalitatea întregii danturi. Pe scurt, ele pot înlocuii cu succes dinții naturali atunci când acestia nu se mai pot trata sau când sunt pierduți ca urmare a unor traumatisme.


5. Tratamentul endodontic, cunoscut și sub denumirea de tratament de canal sau popular „a scoate nervul”, este o procedură stomatologică frecventă și constă în îndepărtarea țesuturilor afectate, respectiv dezinfectarea și sigilarea lor cu scopul de a salva dintele natural.
a. Acesta durează in mod normal intre 1 sau 2 ore, dar există și cazuri mai complexe, unde vor fi necesare mai multe ședințe de tratament.
b. Cu ajutorul microscopului tratamentul endodontic salvează dinții distruși de carii adânci, pe cei care au suferit infecții sau au fost rupți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *