Bucuresti
Str.Louis Blanc nr.28
Program: 8:30 – 20:30
0741 821 821

Tulcea
Str. Frasinului nr.2
Program: 8:30 – 20:30
0746 071 303

Tulcea Edent Kids
Str. Babadag Nr. 121
Program: 08:30 – 20:30
0747 938 938

Prevenția dentară - Igienizarea dentară completă: detartraj, periaj profesional, airflow, recomandată la fiecare 6 luni.

Zâmbetul este “cartea de vizită” a fiecărei persoane. A avea dinții frumoși și sănatoși este ideal, zâmbetul ne oferă mai multă încredere în propria persoană, astfel reusim să cucerim admirația celor din jur.

preventia-dentara

Ce este igienizarea dentară și cât de importantă este pentru sănatatea dinților?

Efectuarea controalelor stomatologice periodice și a procedurilor de profilaxie dentară este esențiala pentru a menține un zâmbet sănătos.
Igiena orală este cea mai importantă parte a profilaxiei dentare. În cadrul sedinței de tratament veți afla despre importanța periajului dentar, necesitatea acestuia de cel puțin două ori pe zi, cât și despre tehnicile corecte de periaj dentar.
Placa bacteriana se depune pe suprafețele dentare după fiecare masă. Daca nu este îndepartată, ea se transformă în tartru.

Ce implică profilaxia dentară?

O serie de proceduri stomatologice ce au ca scop prevenirea apariției problemelor dentare.

preventia-dentara

Detartrajul:

Este o procedură ce implică îndepartarea tartrului dentar. Tartrul este responsabil de aparitia bolii parodontale, binecunoscuta parodontoză, și dacă nu este indepartat la timp va duce la apariția sângerarii gingivale și mobilizarea dinților. In clinicile EDENT specialiștii realizează detartraje cu ultrasunete, utilizând tehnologia moderna EMS NO PAIN ! Pacienții noștri au parte de o experiență placută și lipsită de disconfort.

Periajul profesional:

Este o completare a detartrajului cu ultrasunete, netezind perfect suprafețele dentare, dar și a periajului realizat de pacient acasa. Este realizat de catre specialist cu paste și periuțe speciale, reusind astfel să curățăm zone greu de igienizat acasă.

Tehnologia AirFlow LUNOS:

Procedura de air-flow implică folosirea unui jet controlat de aer, apă și particule de bicarbonat de sodiu ce reusesc să îndeparteze cele mai aderente colorații dentare. Cu ajutorul ei este îndepartată placa bacteriană din zonele interdentare, zonele cu punți dentare, lucrări protetice pe implanturi și aparate dentare. Ca urmare sunt îndepartate toate petele pigmentare, oferind pacientului un zâmbet mai alb și strălucitor. In clinicile EDENT folosim tehnologia Air Flow LUNOS îndepărtând astfel într-un mod blând și eficient placa bacteriană supragingivală si cu ajutorul unor sisteme speciale reusim sa curatam chiar și zonele subgingivale.

Fluorizarea dentară:

Fluorul este o substanță ce ajută la întărirea smalțului, făcându-l mai rezistent la acțiunea cariilor dentare.
Aplicarea topică a substanțelor cu fluor ajută la prevenția atacurilor acide din alimentație sau din placa bacteriană.

Cat de des este recomandat detartrajul?
In general recomandarea medicului stomatolog este ca igienizarea profesională a dințillor să fie facuta de 2 ori pe an, însă există și situații când sedințele de profilaxie dentară se impun mai des, chiar la 3 luni, cum ar fi în cazul pacienților cu afectiuni parodontale sau purtatorii de aparat dentar.

preventia-dentara

Care sunt avantajele profilaxiei dentare?

1. Eviti apariția PARODONTOZEI
(una din cele mai frecvente cauze de pierdere a dintilor la adulti!).
2. Descoperim diverse afecțiuni dentare în faze incipiente, acestea putand fii tratate minim invaziv, cu un disconfort minim pentru pacient.
3. Conservăm rezultatul tratamentelor stomatologice anterioare. O igienizare incorectă și nerespectarea sedintelor de profilaxie periodice pot duce la compromiterea tratamentelor anterioare si apariția unor noi afecțiuni dentare.
4. Un zâmbet stralucitor și sănătos. Sunt eliminate colorațiile de pe suprafețele dentare, pete ce rezultă în urma fumatului, consumului de cafea sau alimente colorate.
5. Sănatatea întregului organism.
Bacteriile de la nivelul cavității bucale pot trece în vasele de sânge , ducând astfel la apariția unor afecțiuni generale .
6. Oferă o respirație proaspată.
!! 90% din pacientii cu respiratie urât mirositoare au o problemă dentară care o provoacă.
7. Economisești sume importante de bani. Indepartarea la timp a depozitelor de tartru și vizitele regulate la medicul stomatolog, te țin departe de probleme dentare severe ce implică durere și costuri mai mari.

 

Pachet-START-Edent

Redactat de Dr. Denisa Tutunaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *