Radiologie dentară digitală

    image00006  Radiografia dentara este esentiala in activitatea noastra de zi cu zi. Ne ajuta sa stabilim un diagnostic corect sau sa ne verificam tratamentele endodontice, adaptarea lucrarilor sau a obturatiilor. Radiografia este folosita in toate domeniile medicinei dentare. Pentru ca tinem la sanatatea pacientilor nostri am ales evolutia, si am trecut de la radiologia clasica, pe film, la radiologia digitala.

       Printre avantajele radiografiei dentare digitale se numara:

       Doza de radiatii mult scazuta 

Datorita avansarii tehnologiei, senzorul care inregistreaza imaginea radiologica are nevoie de un timp de expunere la raze X mult mai scurt. Acest lucru se traduce prin o doza de radiatie de pana la 10 ori mai mica fata de radiologia dentara clasica, pe film. Pacientul este protejat in timpul expunerii de un sort cu plumb care acopera zona gatului, a pieptului dar si abdomenul, astfel toate organele interne dar si glanda tiroida sunt ferite de radiatii.

     Calitatea superioara a imaginii radiologice
Ne ajuta sa putem identifica informatii care pe filmul dentar clasic nu ar fi fost vizibile. Posibilitatea prelucrarii imaginii – radiografia digitala este transferata intr-un software special care poate aplica diferite filtre sporind calitatea. Imaginea radiologica poate fi si marita ajutand medicul sa vada detalii importante ale dintilor si structurilor adiacente.

       Economie de timp

Radiografia dentara este afisata instantaneu pe ecranul Xpod-ului si transferata prin bluetooth in programul de radiologie, astfel este eliminat timpul de developare, care putea ajunge pana la 10 minute pentru fiecare radiografie in parte.

      Ecologic

Prin faptul ca nu mai este necesar sa folosim diversele substante chimice in procesul de developare a filmului radiologic clasic devenim mai prietenosi cu mediul inconjurator.

Share: