Pedodonție (Stomatologie pediatrică)

  stoma-copii  Pedodontia reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor (pedodontie). Copiii sunt o categorie aparte de pacienti, datorita particularitatilordintilor de lapte si a dintilor definitivi tineri, dar si pentru ca este esential sa castigam increderea micutilor inca de la inceput.

      Pedodontul este medicul stomatolog special pregatit profesional pentru a avea grija de sanatatea orala a copilului, asa cum medicul pediatru are grija de sanatatea lui generala. Prima vizita la medicul stomatolog pedodont ar trebui sa aiba loc odata cu eruptia primilor dinti de lapte, in jurul varstei de  6 luni-1 an.  Acest lucru permite copilului sa se familiarizeze atat cu pedodontul, cat si cu mediul cabinetului si ofera sansa medicului de a le recomanda parintilor metode de prevenire a cariilor, dar si de a depista precoce leziunile.

In cadrul aceastei primei vizite (consultatia), pacientul face cunostinta cu echipa medicala, personalul prietenos si placut, precum si dotarile  moderne ale clinicii, care ofera premisele realizarii unui tratament dentar de cea mai buna calitate. Va oferim posibilitatea realizarii unei consultatii profesioniste, in cadrul careia se vor prezentata optiunile de tratament, concretizate in Planul de Tratament, ce contine interventiile recomandate, structurate pe faze, durata de realizare si costuri asociate.

Stomatologia pediatrica cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari,indrumari privind periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor. Anumite afectiuni ale dintilor de lapte provoaca tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi; de aceea este foarte important sa se acorde aceeasi atentie si tratarii dintilor de lapte, pentru ca de sanatatea lor depinde dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a arcadelor dentare permanente.

Share: