Cu ajutorul microscopului, medicul observă mult mai exact acele rupte, pastele de obturaţie vechi care se găsesc pe canalul radicular. În plus, se pot diagnostica în mod corect căile false şi fracturile dentare. Noutatea lui constă în posibilitatea de a-l conecta la monitorul atașat scaunului stomatologic. Acum pacientul poate vedea în timp real situaţia din cavitatea bucală.

Imaginile sunt salvate în format standard şi pot fi copiate pe CD printr-o simplă apăsare de buton. Microscopul permite apoi vizualizarea rapidă a imaginilor stocat.

Microscopul electronic dentar GLOBAL A6 este un instrument de control uşor de folosit, cu aplicabilitate în toate ramurile medicinei dentare, ce ne ofera o marire de pana de 20 ori, in 5 trepte. Acum se pot salva dinții consideraţi irecuperabili la simplul control vizual, identificând canale radiculare greu de găsit și instrumentat cu ochiul liber.

Microscopul electronic este conceput special pentru a facilita munca medicului. Aparatul permite lucrul într-o poziţie confortabilă şi prezintă un avantaj decisiv în mobilitatea şi confortul rutinei zilnice. De asemenea, sistemul de lupe speciale îi permite medicului să vizualizeze direct zone greu accesibile pentru vederea liberă prin direcţionarea foarte precisă a fasciculului de lumină.

Albirea dentară LASER asistată

Zambetul este important pentru fiecare persoană și când dinții sunt de un alb impecabil , zambetul este impresionant . EPIC™ X este  solutia ideala pentru albirea dintilor . Studiile au aratat ca albirea întregii cavități orale efectuată cu EPIC™ X, într-o singură sedință de doar 20 de minute (nu s-a tinut cont de timpul scurs pentru aplicarea barierei gingivale sau de indepartarea ei), se pot obtine dinți cu pana la 4-6 nuanțe mai albi . Mai rapid și mai sigur decat orice alt sistem de albire de cabinet si cu rezultate de durată

LAMPA DE ALBIRE PHILIPS ZOOM – cea mai eficienta metoda de albire la nivel mondial, acum la Edent.

Cu lampa ZOOM obtinem dinti mai albi cu 8-10 nuante in doar 45 de minute. Este cea mai sigura si durabila procedura de albire dentara profesionala. Fiecare pacient beneficiaza de un kit de albire profesionala, ce contine un gel special care se va aplica in 3 sedinte la interval de 15 minute.
Rezultatele si eficienta lampii ZOOM eclipseaza orice alt tratament de albire profesionala.

Sistemul tridimensional de obturare  Beefill 2 in 1 :

Dupa prepararea canalului radicular ,  acesta este obturat/umplut cu un material biocompatibil prin tehnica de condensare la cald  a gutapercii , cea mai eficienta metoda de obturare .

Tratamentul endodontic modern sau endodoția  rotativa  asigura :

     -prepararea canalelor radiculare  se face automatizat folosind piese de mana specifice, la viteze extrem de mici ( este redus riscul de        aparitie a unor accidente in timpul prepararii)  , pozitia acelor endodontice fiind monitorizată in permanentă .

     -lungimea canalelor este masurata electronic cu ajutorul unui aparat numit apex locator (un aparat extrem de precis  care determina lungimea corecta a canalului ) asigurând un tratament corect și evitarea complicațiilor .

Tratamente LASER în cabinet :

  • chirurgie minim invazivă
  • albire cu laser
  • terapia durerii și biostimulare

Precum si alte tratatmente stomatologice fără durere ca :  gingivectomie/gingivoplastie, evicțiune gingivală , chiuretaje, excizia , frenectomie ,  descoperirea implanturilor, tratamentul pungilor parodontale , sterilizarea canalului radicular (endodonție) , hemostază , tratamentul aftelor si al leziunilor herpetice , decapușonare .

Conceptul PRF se bazeaza pe centrifugarea unei probe de sange de la pacient, fara utilizarea anticoagulantului. La finalul centrifugarii este obtinut un depozit de fibrina bogat in trombocite si celule albe.

Agregatul de fibrina astfel obtinut, elibereaza gradual factori de crestere si citochine in locul unde a fost aplicat.

Ne asiguram astfel, ca vindecarea postchirurgicala se face in cele mai bune conditii, cu edem moderat, mult mai rapid si fara durere. Suntem siguri ca asta iti doresti si tu!

Fiziodispenserul  este un aparat profesional  conceput pentru interventiile de implantologie, dar este utilizat și în cursul altor intervenții de chirurgie dentară ,ce iese în evidență prin versatilitatea si siguranta  îndeplinind toate cerințele pentru chirurgie si implantologie cu precizie maximă.

Sterilizarea instrumentarului stomatologic se face prin prin caldura umeda cu ajutorul unui autoclav ultramodern de ultima generatie achizitionat de la unul din liderii mondiali în domeniu  Dr. Mayer , asigurând o sterilizare completa si corecta ce anuleaza riscul transmiterii  bolilor infectioase .

Fiecare trusa sau instrument stomatologic se ambaleaza individual in recipiente sigilate sterile .

ANESTEZIA DENTARĂ FĂRĂ AC CONFORT-IN

Uitati de disconfortul creat de tratamentele dentare.
Jetul propulsează substanța la o viteză similară cu cea a sunetului, de aproximativ 340 de metri pe secundă. Diametrul jetuluieste similar cu cel al trompei unui ţânţar, pe care oamenii nu o simt atunci când acesta o introduce în piele.

Cat durează amorțeala ? 
Timpul de anestezie este redus la jumătate, sporind confortul pacientului și asigurand un act medical complet nedureros.

Pentru cine este potrivit acest tip de anestezie?
Este potrivită atat pentru copii cat și pentru adulti.

Aparat de măsurat stabilitatea implantului dentar: Megagen ISQ 

SmartPeg este atașat la nivelul  implantului dentar, se înșurubează fără efort în hexul interior al implantului.

O valoare ISQ este generată și afișată pe ecran. Aceasta reflectă nivelul de stabilitate pe scara universală ISQ – de la 1 la 100.

Cu cât este mai mare valoarea ISQ, cu atât este stabilitatea implantului este mai bună

Cu ajutorul ei , veți  putea sta confortabil în fotoliul dentar și să vizualizati  starea dintilor si  gingiilor dumneavoastra  , imagini ce vor fi transmise pe monitorul unit-ului dentar .  Dispozitivul este acoperit cu folii din plastic, sterile, de unică folosință .

Nu numai ca stii ce se intampla, dar poti si vedea. De acum, nu mai exista zone de-ale gurii inaccesibile ochiului. Camera intra-orala transmite live, pe monitorul din fata ta. Etapa cu etapa, dinte cu dinte. Pregateste-te de cea mai buna imagine!

Ce inseamna profilaxie ?

Prevenirea complicațiilor afecțiunilor dentare .Este de preferat sa prevenim decât să tratam , în aceasta privință vă recomandăm  igienizarea profesională  o data la 6 luni , ea are trei etape : detartrajul, periajul profesional și air-flow  . În urma acestei proceduri sunt îndepărtate tartrul, placa bacteriană și colorațiile dentare .

Air Flow Handy 3.0 EMS

Aparat de detratraj  EMS No Pain LED

Software stomatologic ce asigura managementul cabinetului , stocarea  și protejarea datelor medicale ale  pacientului   , precum și  avantaje ca reamintirea datei precum si a orei programarilor .